SPAR DHURON PEME

“Dhurata më e bukur që mund t'i bësh vetes dhe qytetit “!
Spar Albania i bashkohet nismës së Bashkisë së Tiranës “Dhuro një pemë” , sot më 21 Mars, në Ditën Ndërkombëtare të Pyjeve. Mbjellja e pemëve është shpresëdhënëse për Tiranën dhe pikërisht për këtë Spar Albania, ka dhuruar 15 pemë Selvi. Selvia konsiderohet si druri më i bukur i florës mesdhetare, e cila arrin një lartësi deri në 30-35 m. Spar Albania zgjodhi të mbjellë pemët e Selvisë pasi janë edhe pemët karakteristike të qytetit të Tiranës. Këto pemë u mbollën përgjatë segmentit të Mbikalimit-Teg, duke i dhuruar Tiranës një burim të ri oksigjeni. Përfaqësues nga cdo Departament i Spar Albania ishin të pranishëm në aksionin e mbjelljes së pemëve.
Kreu i Bashkisë së Tiranës, Z. Erion Veliaj falenderoi Spar-in për pemët e dhuruara dhe theksoi se kjo është mënyra më e mirë se si kompanitë private mund të shprehin përgjegjësinë e tyre sociale ndaj qytetit, ndaj ju jeni shembulli më i mirë i kujdesit ndaj jetesës së shëndetshme. Z. Veliaj vendosi theksin mbi mbështetjen që Spar ka treguar ndaj nismës së Bashkisë Tiranë për reduktimin e përdorimit të qeseve plastike. Me miq si Spar, kryeqyteti ynë do të lulëzojë, për ne , për ju dhe për fëmijët tanë. Kjo fushatë e gjelbërimit të Tiranës, ku secili në çdo segment ka lënë gjurmën e vet, është diçka që do na bëjë të ndihemi krenarë gjithmonë. Kështu që, ju falenderoj me gjithë zemër dhe ju jam shumë mirënjohës”, deklaroi Veliaj.

Spar Albania si pjesë e Grupit Balfin mbështet në mënyrë rigoroze të gjitha iniciavat që mbrojnë dhe respektojnë ambjentin ku jetojmë sepse vetëm në këtë mënyrë ne bëhemi pjesë e historisë sesi Tirana mund të zgjohet çdo ditë e më e gjelbër.
Spar Kujdeset, Spar Dhuron, Spar Mbështet për një jetesë sa më dinjitoze.
Spar, Jeto më mire, Shpenzo më pak!

Spar Albania ne kuader te pergjegjesise sociale ne bashkepunim me World Vision mbeshtet programin “Tungjatjeta".


Tungjatjeta është një program social për integrimin e fëmijëve me Aftësi të Kufizuar.
Ajo çka e bën këtë program unik është fakti që fëmija nuk trajtohet në mënyrë të veçuar.
Punohet me të gjithë elementët e trekëndëshit themelor që ndikon jetën e fëmijës: fëmijë, familje, komunitet.
Jo vetëm fëmija merr kujdesin shëndetësor, por kujdestarët ligjorë, familjarët, bashkëmoshatarët dhe anëtarë të tjerë të komunitetit janë aktorë të planit të zhvillimit të fëmijës.
Ata konsultohen dhe trajnohen për çdo rast specifik për të ndihmuar procesin e integrimit të këtyre fëmijëve.
Ne duam tu themi sot Tungjatjeta!
Si mbeshtet Spar programin Tungjatjeta?

Pa uje,ska jete.

Spar deshiron tu jap jete femije me aftesi te kufizuar. Kjo ka qene edhe arsyeja pse ka vendosur qe te jete uji menyra me e mire e ndihmes kundrejt tyre. Spar Albania ka ndermare nismen per te personalizuar Ujin Spar dhe per cdo shishe te shitur do te shkojne ne mbeshtetje te ketij projekti 5 leke.
Te gjithe bashke, ne mund te bejme shume!
Gjithashtu, nje tjeter menyre per tju ardhur ne ndihme ketyre femijeve, eshte edhe vendosja e kutive te donacionit ne cdo kase te Marketeve dhe Hipermarketeve Spar. Aty secili prej nesh mund te jap kontributin e tij per lehtesimin e jeteses se tyre.
Sepse buzeqeshja e nje femije, vlen me shume se cdo monedhe e dhuruar!
Se fundmi, Uji Spar dhe Projekti “Tungjatjeta” kane qene pjese e edicionit te dyte te maratones se Tiranes. Uji Spar ishte ne shitje per te gjithe pjesemarresit ne kete maratone.

SPAR dhuron dije

Në kuadër të muajit të librit nëntorit Spar Albania ka ndërmarrë nismën për të ndihmuar Qëndrën Sociale “Të Qëndrojmë së Bashku”.
Kjo qëndër është një institucion publik nën varësi të Bashkisë së Tiranës dhe prej vitesh ofron mbështetje psiko-socio-ekonomike për fëmijët me aftësi të kufizuar, moshën e tretë, familjet në nevojë, gratë dhe vajzat e dhunuara dhe target grupe të tjera vulnerable të shoqërisë.  Aktualisht qëndra trajton 30 fëmijë me aftësi të kufizuar, 50 të moshuar dhe 300 familje.

Fuqimisht besojmë se qëllimi ynë i përbashkët është t’iu vijmë në ndihmë atyre të cilët kanë më tepër nevojë dhe mundësi të limituara për arsim. Prandaj, çdo punonjës dhe klient ka dhuruar libra nga biblioteka personale në mënyrë që çdo javë ora e leximit për këta fëmijë dhe të moshuar të jetë sa më e larmishme.

Kjo iniciativë e suksesshme  vërtetoi dhe njëherë shprehjen “SPAR, Faktor ndikimi në komunitet”duke sjellë rritje të  përgjegjësinë sociale.

Spar në Ditën Botërore të Dhurimit Vullnetar të Gjakut

“Faleminderit që më shpëtuat Jetën”


Të dhurosh gjak është një akt solidariteti human që shpëton jetën e njerëzve në nevojë. Ajo është dhurata më e çmuar që ne mund t’i bëjmë një njeriu që ka nevojë. Ajo është dhurata e jetës. Në ditën Botërore të Dhurimit Vullnetar të Gjakut, shumë punonjës të Spar, u ofruan si dhurues vullnetarë gjaku duke u shndërruar në Hero për një ditë .
Dikush sot buzëqesh vetëm fal jush

Dita Ndërkombëtare të Autizmi

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Autizmit, më datë 2 Prill, Spar ju bashkua nismës së Run4 Autism Albania në aktivitetin që u zhvillua tek Liqeni Artificial i Tiranës.
Spar ju bashkua kësaj kauze duke u bërë pjesë e maratonës të veshur me bluzat me logo të Spar dhe Run 4 Autism. Ne u bëmë të gjithë bashkë këtë ditë për të rritur ndërgjegjësimin mbi Autizmin.
Spar u Bë Pjesë e Ndryshimit!
Ne Vrapuam për Ndërgjegjësim!

Ti je një luledielli


"TI JE NJE LULEDIELLI" është një fushatë sensibilizuese për grumbullimin e të ardhurave në ndihmë të fëmijëve të prekur nga sëmundjet e gjakut, të cilët janë shtruar dhe trajtohen pranë Shërbimit të Onkohematologjisë Pediatrike pranë QSUT.
Me dëshirën për të ndihmuar fëmijët, Spar Albania iu bashkua kësaj nisme duke dhuruar shporta ushqimore për fëmijët dhe familjet e tyre me rastin e festës së 1 Qershorit.
Ky bashkëpunim i Spar Albania me “Ti je një luledielli” synon të lehtësojë sadopak dhimbjen dhe momentet e vështira me të cilat vogëlushët përballen çdo ditë gjatë trajtimeve dhe kurave.
“Ti je një luledielli” fushata e cila mblodhi rreth vetes të gjithe Shqiptarët brenda dhe jashtë vendit ishte një histori suksesi i padiskutueshëm ku edhe një herë vërtetoi që pasioni dhe angazhimi mund të ndryshojnë jetën e njerëzve, edhe me një ndihmë sado të vogël.
Të gjithë bashkë ne mundemi !