QOFTE QIQRASH

Perberesit:
  • 2 luge te medha susam
  • 1 luge te madhe koriander te thermuar
  • 1 luge kimino
  • 2 luge te medha vaj ulliri
  • 4 qepe te njoma
  • 3 hudhra te grira
  • 500gr qiqra te ziera
  • 1 kupe oriz kaf te zier
  • 2/3 kupa tershere
  • Leggi tutto

    Sallate me panxhare dhe karrota te grira

    Ka nje shkolle mendimesh se ngjyrat e forta te ushqimeve mbartin vlera te medha ushqyese. Kjo eshte shume e vertete per sa i perket antioksidanteve, pasi ata ne vetvete jane pigmente, qe i japin ngjyren perkatese bimes, ne me te shumten e rasteve. Per kete arsye, ne kemi krijuar kete sallate, ku ngjyra vishnje e panxharit, me portokalline e karrotes dhe jeshilen e nenexhikut ofrojne nje kombinim ideal fitokimikatesh antioksiduese.
    Perberesit:
  • 2 luge te medha leng portokalli
  • 2 luge te vogla leng limoni
  • 2 luge te vogla vaj ulliri ekstra te virgjer
  • 1/2 luge te vogel xhinxher te fresket te grire
  • 1/4 luge te vogel kripe deti
  • Leggi tutto

    Oriz basmati me mish vici & qumesht kokosi

    Nje recete ideale per vaktin e darkes. Orizi basmati mundeson karbohidrate te thjeshte per te fjetur mire. Mishi i vicit i kombinuar me specat e kuq ofrojne hekur ne formen me te perthithshme. Erzat si xhinxheri, hudhrat dhe kerri rrisin maksimalisht forcen antioksiduese. Recete ideale edhe per ata qe vuajne nga intoleranca ndaj glutenit.
    Perberesit (6 racione)
  • 300gr mish vici, biftek (pa dhjam)
  • 500gr oriz basmati*
  • 1 kuti qumesht kokosi*
  • 4 speca te kuq te prere ne feta rrumbullake
  • 1 qepe te prere ne feta
  • 3-4 thelpinj hudher te grire imet
  • Leggi tutto

    Salcë për sallatat

    Perberesit
  • 2 kupa vaj ulliri
  • 1 qepe te njome te prere
  • 2 thelpinj hudhra te grira
  • 4 luge te medha salce soje
  • 1 kupe leng portokalli
  • 2-3 cope domate te thare
  • 1 kupe kos shtepie
  • 2 luge lekure portokalli
  • ¼ kupe leng limoni
  • 2 luge te medha mustarde
  • Leggi tutto