Salcë për sallatat

Perberesit
  • 2 kupa vaj ulliri
  • 1 qepe te njome te prere
  • 2 thelpinj hudhra te grira
  • 4 luge te medha salce soje
  • 1 kupe leng portokalli
  • 2-3 cope domate te thare
  • 1 kupe kos shtepie
  • 2 luge lekure portokalli
  • ¼ kupe leng limoni
  • 2 luge te medha mustarde
  • 1 luge te madhe nenexhik te fresket ose mente
  • 2 luge te medha fasule te kuqe te ziera
  • kripe, piper, sipas deshires
  • Pergatitja
    Perzieni te gjithe perberesit ne nje blender dhe vendoseni ne nje shishe per ta ruajtur ne frigorifer gjate gjithe javes. Kjo salce eshte e shijshme, e ushqyeshme, dhe shkon me pothuaj cdo lloj zarzavati.