Buka e embël e Pashkëve

Përberesit:
  • 1 kg miell
  • 300 gr sheqer
  • 200 gr gjalpë I shkrirë
  • 3 paketa maja të vogla
  • 1 lugë kafe kripë
  • 1 gotë ujë me qumësht të vakët
  • Lëkurë portokalli
  • Përgatitja:

    Marrim 250 gr miell dhe e përziejmë me majanë, qumështin e vakët dhe pasi e mbujomë mire e lëm 20 minuta sa te fryhet brumi. Në një enë tjetër marrim vezët, sheqerin, kripën, miellin dhe I përziejmë sëbashku. Marrim masën e përgatitur më parë dhe i përziejmë sëbashku. Hedhim ngadalë gjalpin e shkrirë deri sa të krijohet një brum I butë. E lëm të mbuluar derisa të vijë dyfishi I brumit dhe më pas formojmë forma të ndryshme.

    Lyejmë tavën me gjalpë dhe vendosim të gjitha format e burimit në të. Tavën e fusim në furrë derisa format e brumit të fryhen. Në momentin që brumi është fryrë, marrim një të verdhë veze dhe I lyejmë nga sipër me një furcë kuzhine.

    I pjekim në temperaturën 150°c për 35-40 minuta. Mund të vendosni vezë n°c mes të brumit, kjo varet nga dëshira juaj.


    Ju bëftë mirë!